Recrutare Romania Personal HORECA Bucatari
ianuarie 9, 2020 | Uncategorized @ro

HORECA, un domeniu in continua crestere afectat de criza fortei de munca

Piata HORECA reprezinta unul dintre cele mai relevante indicatoare ale economiei unui stat, mai ales atunci cand resursele tarii respective creeaza nenumarate oportunitati pentru turism. In Romania, cifrele de afaceri cumulate din domeniu se ridica la valoarea de 20 de miliarde de lei in 2019, cu un ritm de crestere dublu fata de cresterea economica. Cifrele descriu o tendinta explicita de dezvoltare cu consecinte directe asupra nivelului cererii de personal. Statisticile imbucuratoare ascund insa o realitate ingrijoratoare, deficitul fortei de munca din sectorul HORECA fiind o problema pentru tot mai multi dintre angajatori.

Conform datelor oficiale, in HORECA lucreaza circa 200.000 de oameni, dar numarul real de angajati in sector este mai probabil apropiat de 400.000, cu un deficit de personal de 100.000 de persoane. Una dintre solutiile la care companiile si investitorii din domeniu au apelat pentru reechilibrarea situatiei a fost importul de personal din zone non-Euro, cu precadere din Asia.

Insa distanta culturala dintre contingentele de muncitori asiatici sositi in Romania si societatea autohtona au dat nastere unor noi provocari pentru angajatori, plecand de la preferintele culinare ale asiaticilor, obiceiurile lor si pana la acomodarea acestora cu limbile indo-europene, precum romana sau engleza.

Avand toate aceste aspecte in vedere, Recrutare Romania a privit catre alte zari, spre tari in care exodul fortei de munca este un fenomen de amploare.

Recrutare Romania Personal HORECA Restaurant

In contextul dat, Recrutare Romania isi propune sa selecteze si sa plaseze personal din afara granitelor in pozitiile disponibile pe plan local in sectorul HORECA, optand doar pentru cele mai potrivite solutii pentru angajatorii autohtoni. Echipa noastra de specialisti are o experienta de peste 14 ani in recrutarea si plasarea fortei de munca si poate oferi servicii complete de selectie a candidatilor, incadrare, intocmirea si avizarea documentatiei necesare relocarii persoanelor angajate.

Stabilitatea este un aspect important pentru orice angajator care isi doreste predictibilitate pentru afacerea sa, motiv pentru care Recrutare Romania asigura plasare de personal in HORECA pe o perioada contractuala de minimum 2 ani, interval in care poate furniza, la cerere, servicii de transport, cazare, masa, consultanta si consiliere.

Alege serviciile noastre de recrutare si plasare a fortei de munca in HORECA si vei avea garantia unor angajati harnici, responsabili care vin in Romania sa lucreze pe o perioada indelungata. Expertii din cadrul echipei se vor asigura ca muncitorii selectati sunt familiarizati cu valorile si principiile stilului de viata de tip occidental si au capacitatea de a invata rapid limba romana. Optional, Recrutare Romania poate oferi cursuri de limba engleza si romana la locatia beneficiarului.

Vrem sa-ti intindem o mana de ajutor – prosperam impreuna!

Related Posts